Hvad er Stigos største fordel?

Stigo kan tages med overalt – indendørs, i offentlig transport, på en café, etc. - så du kan oplade den overalt! Du behøver hverken en parkeringsplads eller særlig ladestation. Stigo har også transporthjul, så den er nem at trække efter dig, ligesom en kabine-taske.

Er det rigtigt, at Stigo er den hurtigste foldescooter?

Den er måske ikke den hurtigste foldescooter, men den er absolut den mest kompakte og den hurtigste at folde sammen, mens den til gengæld er en scooter, som må bruges i trafikken. Hastigheden betyder faktisk ikke ret meget, når du let kan folde den sammen på under 2 sekunder :).

Hvad er rækkevidden?

Stigos standardmodel med ét batteri kører cirka 15-19 km pr. opladning. Hvis du har brug for længere rækkevidde, skal du vælge Stigo+ med to batterier – den kører cirka 30-40 km pr. opladning. Rækkevidden afhænger af vejr, terræn, førerens vægt og kørestil.

Hvad er den tophastigheden?

De fleste landes love begrænser hastigheden på sådanne køretøjer til 25 km/t på veje og 6 km/t på gangstier.  Så, den maksimale hastighed er begrænset til 25 km/t.

Hvordan lader jeg en Stigo op?

Stigo lades op ved bare at sætte den i en helt almindelig stikkontakt. Det tager omkring tre timer at lade batteriet op, både på Stigo og Stigo+.

Kan man udskifte batterierne?

Ja, det kan man godt, men det skal gøres af en autoriseret Stigo servicepartner.

Kan jeg tage Stigo med på toget eller i offentlig transport?

I de fleste lande – ja, det kan du! En foldet Stigo fylder kun det samme som en kuffert. Du kan også bruge et vandtæt tekstilovertræk, der skjuler alle Stigos cykelfunktioner, og får den til at ligne almindelig bagage endnu mere.

Hvor kan jeg prøve og købe en?

Se vores liste over vores forhandlere i hele verden her www.stigobike.com/den/find-butik/

Kan jeg tage Stigo med på et fly?

Desværre, på grund af restriktioner mod at medtage elektrisk drevne køretøjer på fly, er dette ikke muligt.

Kan jeg registrere en Stigo?

Ja, det kan du. Hver Stigo kommer med et COC-certifikat og al den dokumentation, der er nødvendig for at få nummerplader, forsikring og lovlig færdselstilladelse i europæiske lande. Stigos scootere kan registreres som L1e-knallerter i alle EU-lande. Som en del af typegodkendelsen, er vi forpligtet til at vedlægge et overensstemmelsescertifikat (COC) sammen med hver scooter, vi sælger.

Kan styret eller sædet justeres?

Der er ikke behov for det. Stigo er designet således, at førerens vægt fordeles mellem tre støttepunkter: arme, ben og overkrop – dette reducerer belastningen på muskler og ryg. Det er præcist det samme koncept, som bycykler er baseret på. Musklerne er perfekt bygget til at arbejde i den dobbelte S-form, som udgør den bedste siddeposition. Eksperter mener, at din kørestilling støtter rygsøjlen, når du holder S-formen. Stigos kørestilling er designet til at understøtte den naturlige S-formede ryg, som giver mulighed for en jævn fordeling af kropsvægten. Stigos kørestilling giver også mulighed for at have en 80-90 graders vinkel mellem arme og overkrop, hvilket giver god fordeling af belastningen – hvilket igen reducerer arbejdet for skuldre, arme og rygmuskler. Ifølge eksperter har man en behagelig afslappet kørestilling, når styret ikke er mere end 10 cm fra sadlens højde. Dette sikrer en 90 graders vinkel mellem armen og kroppen, så kroppen kan slappe af på længere strækninger.

Har den affjedring?

På grund af det ergonomiske sæde og de oppustelige dæk, er ekstra affjedring slet ikke nødvendig.

Hvad med at lade Stigo stå udenfor? Hvordan kan jeg låse den eller beskytte den mod regn?

Stigos koncept består i, at du nemt kan tage den med indenfor. Du behøver hverken parkere, låse eller efterlade din Stigo uden opsyn. Fold den sammen på 2 sekunder og tag den med dig i din lejlighed, på café, restaurant, tog eller båd.

Kan jeg cykle på en Stigo?

Nej, det kan du ikke. Stigo har et roterbart gashåndtag, som justerer hastigheden.

Kan jeg køre med Stigo på offentlige veje?

Ja, kan du køre med Stigo på offentlige veje i alle europæiske lande. Det kan du, fordi Stigo har en typegodkendelsesattest (e-mærket). Det betyder, at køretøjet er godkendt til færdsel på offentlig vej.

Må jeg køre på cykelstier med Stigo?

For det meste ja – Stigos maksimale hastighed på 25 km/h og den lave kørestilling gør det meget sikkert. Faktisk er Stigo sikrere og lettere end de fleste cykler. Dog bør du sætte dig ind i de lokale love, fordi færdselslovene kan variere, selv inden for samme land.

Hvad med sadlens design?

Stigos sadel er ikke som nogen anden cykelsadel. Faktisk, er den designet helt modsat mange traditionelle cykelfilosofier. En cykelsadel er designet til hurtig og effektiv pedalering, hvorfor den traditionelle cykelsadel er slank og strømlinet. Stigo er specielt designet til at være så behagelig som muligt, så du kan køre længere distancer uden at skulle cykle. Bredden på Stigos sadel understøtter mere af balden, hvilket mindsker trykket på det bløde væv og organerne. Krumningen på Stigos sadel forhindrer også, at føreren glider af på stigninger, på samme måde som skålsæder i racerbiler holder føreren fast i svingene.

Close video icon